נדמה לי שרובם מכירים את הלביבה הענקית מתפוחי אדמה - כל שנותר לשים כאן מתכון ▼
לביבה שוויצרית קלה להכנה טעימה ופריכה מבחוץ רכה ונימוחה מבפנים עם, במקור מגישים רסק תפוחים עץ מתובלים, לצד שמנת חמוצה ואם שואלים אותי בלי למצמץ אומר גבינת שמנת וסלמון מעושן הרבה בצל ירוק או עירית ארוחת מלכים!
במקום להכין כמה וכמה קטנות ולהתעסק עם טיגונים וכו'... מכינים אחת גדולה טעימה ומגישים לשולחן. פורסים כמו עוגה ופשוט כייף ואם לא רוצים לטגן אז אפשר גם לאפות גם כמו עוגה ולחתוך ריבועים.
המתכון ל- 2 לביבות רושטי:
בקוטר 20-22 ס"מ
5 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל קטן
1 כף קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה טחון
2 כפות חמאה מומסת
2 כפות שמן
לרסק תפוחים
3 תפוחי עץ חמצמצים
1כוס מיץ תפוחים/מים
1 כף סוכר, מלח
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כפית חרדל דיז'ון
פלפל לבן
להגשה:
שמנת חמוצה
עירית קצוצה
סלמון מעושן (אופציונלי)
אופן ההכנה:
ראשית מכינים רסק תפוחים, מקלפים תפוחים וחותכים לקוביות קטנות, שמים בסיר קטן קוביות תפוחים, מיץ/מים , סוכר ומעט מלח, מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מתרככים ואף מתפוררים והתערובת הופכת לרסק עם גבשושים, מסירים מהאש מתבלים במלח, ג'ינג'ר, חרדל ומעט פלפל לבן מערבבים ומקררים.
מקלפים תפוחי אדמה, מגרדים על פומפייה גסה, סוחטים היטב את כל הנוזלים ומעבירים לקערה . מגרדים בצל על פומפייה גסה סוחטים היטב, מוסיפים לתפוחי אדמה ומערבבים. מוסיפים קמח, מלח, פלפל שחור, זרעי כוסברה, ומערבבים.
מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס"מ, כפית שמן וכפית חמאה, מסדרים מחצית מתערובת תפוחי האדמה מחשרים ודוחסים בעזרת כף, מטגנים כ: 6-8 דקות, עד שמתחיל להזהיב מפזרים בעזרת כפית חמאה ושמן על פני הצד הלא עשויי והופכים,
(הדרך להפוך היא להוציא את הצד העשוי לצלחת ולהפוך חזרה למחבת) ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות או עד שהרושטי מזהיב, מוציאים לצלחת הגשה שטוחה, מגישים עם גבינה, סלמון, עירית או רסק תפוחים ומעט שמנת חמוצה.
*** במידה ורוצים לאפות הנה עוד מתכון שמתאים יותר לאפייה:
רושטי מהירה עם קרם עגבניות ומסקרפונה:
לתבנית 35*40
9 תפוחי אדמה בינוניים
4 בצלים גדולים
3 ביצים
70 גרם חצי כוס קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה טחון
1/4 כוס שמן זית
25 גרם חמאה מומסת
100 גרם פרמזן מגורר
לקרם עגבניות:
100 גרם ממרח עגבניות מיובשות
3 שיני שום כתושות
250 גרם גבינת מסקרפונה
להגשה:
עגבניות מיובשות קצוצות - פלפל חריף פרוסות.
מכינים כך: מחממים תנור ל-180 מעלות. מגרדים תפוחי האדמה ובצל על פומפייה של מעבד מזון - (על מנת שיצאו פסים ולא רסק!) סוחטים את הנוזלים מתפוחי האדמה ומהבצל ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים ביצים, קמח, מלח, פלפל, שמן, חמאה, פרמזן ומערבבים היטב, משטחים את התערובת על התבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים עד שהמאפה מזהיב בערך 40 דקות. מקררים מעט.
לקרם עגבניות - מקציפים מסקרפונה, שום וממרח עגבניות לקרם יציב ומעבירים לשק זילוף.
מרכיבים את המנה: חותכים לריבועים מזלפים קרם עגבניות, מקשטים בעגבניות ופלפל חריף.
Comments