הטוויסט של שבועות עוגת בננה עם ספירלת גבינה , היסטרי

אני והטוויסט שלי שהופך את אותה לעוגה אחרת, במיוחד בכל פעם מחדש.
וכן יש לי כנראה חולשה לספירלה באופן כללי, משהו בצורתה האין סופי שבה, מי ששמע על סידרת פיבונצ'י שישנה גם בטבע, אומנות במטמתיקה ובכלל בחיים, משהו מאוד מעניין מתרחש בספירלה, ויש לו גם השפעה גדולה (עוד ארחיב על הנושא יום אחד).

בקיצור אם יש לכם בננות שחורות אל תזרקו לפח כי תוך שנייה ממש תכינו מהם עוגת בננות משגעת. הפעם עם טוויסט הכי חגיגי שאפשר לכבוד שבועות אנשים פשוט נפלא על הריצפה כמה שהטוויס הזה היה משגע הסיבה שבגללה אני מכינה עוגת בננות, היא או שהבננות משחירות ועוד שנייה הולכות לפח האשפה או שמישהו ביקש באופן מיוחד לעוגת בננות או שנחה עלי הרוח ויש לי רעיון לעוגה עם טוויסט.

את עוגת הבננות שלי אני אוהבת לאפות תמיד באינגליש קייק או תבנית סבתא, הפעם בשביל הטוויסט המעניין אפיתי בתבנית דיי גדולה, כי לא רציתי שתהיה מאוד גבוהה ושתתאים לשבועות משהו שיהיה בו גבינה וישתלב באופן יוצא דופן עם הבננות, בחיי שהצליח לי.
המתכון:

210 גרם (1-1/2 כוסות) קמח תופח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית שטוחה קינמון (אופציונלי)
100 גרם (1/2 כוס) שמן
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים
150 גרם יוגורט
3 בננות מעוכות
100 גרם שוקולד צ'יפס
לספירלת גבינה
220 גרם גבינת שמנת
1 ביצה
50 גרם סוכר
2 כפות אינסטאנט פודינג וניל
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית.
מכינים את הספירלה: מערבלים למשחה את חומרי הספירלה, מעבירים את התערובת לשק זילוף.
מכינים את העוגה מערבבים חומרים יבשים מניחים בצד.
בקערה טורפים עם מטרפה ביצים וסוכר כמה דקות לאיחוד, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף לקבלת מרקם של מיונז, מוסיפים יוגורט ממשיכים לטרוף, מוסיפים את הבננות המעוכות טורפים עוד דקה לאיחוד. מוסיפים ומקפלים פנימה את היבשים עד איחוד, מוסיפים את שוקולד צ'פס מערבבים קלות להטמעתם.
יוצקים לתבנית מישרים, חותכים את קצה שק הזילוף לעיגול בקוטר 2 ס"מ בערך, מזלפים מהמרכז החוצה מעל לתערובת העוגה ספירלה לא מאוד צפופה של הגבינה.
אופים כ35-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והבצק אפוי.
Comments