top of page

לחמניות מוצרלה רכות

מאפה שמרים חם וטרי כמו לחמניות פלוס מוצרלה - למתכון ▼

לחמניות מוצרלה רכות
גם מוצרלה גם רכות

אין ספק כשהן יוצאות מהתנור וכל הבית מריח ריח של מאפיה שאפשר להתעלף זה רגע מאושר, שלא לדבר על לאכול אותן חמות וטריות. לחמניות רכות כמו עננים ואם בוצעים אותן מקבלים גבינה בילד אין. בארוחת ערב לחמניות מהסוג הזה, קצת ירקות או ליד צלחת מרק חם באמת לא צריך יותר.


הלחמניות האלו תהינה נהדרות גם למחרת היום ולא חובה למלא אותן מצד שני אפשר בהחלט לגוון את המילוי למלא בגבינות אחרות, מקלות מוצרלה הייתה האופציה הכי מדליקה שנראתה לי באותו רגע מניחים את המוצרלה מגלגלים, חותכים לדקורציה ואופס יש לנו לחמנייה הכי חגיגית ומפוארת. בחבילה מקלות מוצרלה יש 10 יחידות ולכן כמות הלחמניות היא 10 אפשר לעשות אותן קטנות יותר, אם קונים אותם "בתפזורת" אז בהחלט 12 יחידות זו כמות לחמניות שתוכלו בקלות להכין.



מתכון ל-10 יחידות:

לחמניות מוצרלה  לפני אפייה

למילוי: 10 מקלות מוצרלה

לבצק: 500 גרם קמח

2 כפות סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 כפית מלח

60 גרם (1/4 כוס) שמן

2 ביצים שלמות

100-120 חלב

להברשה: 1 ביצה, 2 כפות מים, מלח.

לעיטור: פרמזן מגורד או שומשום (לא חובה).



אופן ההכנה:

אם מכינים את הבצק בידיים השיטה שאני הכי אוהבת: מתחילה לערבב עם כף עד שאי אפשר יותר לשה טיפה עם הידיים עד לאיחוד החומרים מנוחה 20 דקות לישה נוספת והתפחה עד הכפלת הנפח.

עם המיקסר מכינים בצק מכל החומרים שמים יבשים בקערת מיקסר מוסיפים את הרטובים ולשים כ: 8-10 דקות, מניחים להתפחה ראשונה מורידים את האוויר ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.


מעצבים לחמניות: מחלקים את הבצק ל-10 יחידות במשקל של 85 גרם כל אחת מכדררים, מקנים לבצק צורה ראשונית של לחמניות אצבע, נותנים להן לנוח, לוקחים יחידה ומרדדים אותה למלבן ברוחב מקל המוצרלה כ-20 ס"מ ואורך כ-15 ס"מ.

חורצים חריצים באלכסון במרחק של 1.5 ס"מ אחד מהשני, מרטיבים עם האצבע את השוליים העליונים מניחים את מקל המוצרלה לרוחב המלבן בצד הקרוב אלינו ומגלגלים לגלילה מניחים את הלחמנייה המוכנה בתבנית, חוזרים על הפעולה עם שאר הלחמניות.

מתפיחים להכפלת הנפח, מורחים בביצה ומפזרים מעט פרמזן או קשקבל מגורד אפשר במקום שומשום או כלום.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ: 20-25 דקות או עד שהלחמניות זהובות ואפיות.




פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page