לא צריך לעשות חור פשוט לזלף מה שמתחשק למתכון ▼
מכירים את השיר ? הנה הבאתי לך בוטניםפרחים נובלים בדרך כלל (לא הפעם)והבוטנים הם טעימיםאמנם פרחים זה מקובלובייחוד זר סופגניות פירחוניות הפעם זה פשוט מהמם
לפני 4 שנים ניתקלתי בפרח סופגנייה מהמם, כמו כל הדברים היפים והטעימים שאני פוגשת על הדרך ואם הם נכונים לי אני מאמצת באהבה. ואכן הכנתי ואף פירסמתי בבלוג הישן שלי,
כמובן שאימצתי אותו אל הבצק שלי, כי במקרה הזה הבצק שלי נראה לי הרבה יותר מתאים וכבר דמיינתי לעצמי אייך הטכניקה בה מכינים את הפרחים הללו שהיא ממש פשוטה, תשב על הבצק שלי יותר טוב מהמקור עצמו.
היתרון בפרח הסופגניה שמכינים את הסופגניה המהמת, שבגדול מרגישה כמו כמה סופגניות קטנות שבמרכזה ישנה "קערה" קטנטנה שאותה ממלאים במילית, טעימה.
זמן טיגון הסופגנייה קצר יחסית וההצלחה בטוחה, לא יהיה מצב שחלילה ישאר באמצע בצק,
כמו כן לא צריך מזרקים ולא כלום על מנת להוסיף לסופגניה את הריבה או את המילויי במרכז מוכן כל מה שצריך לעשות הוא להניח עם כפית או לזלף את הריבה או בקלות למלא במה שרק יתחשק ולקשט במה שרוצים ויש וואווווו אחד ענק.
המתכון:
לסופגניות פרח
500 גרם קמח לחם
75 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן רגיל
1 ביצה
1 כוס חלב/ מים
מכינים בצק בשיטת לחם מערבבים את כל החומרים עד שמתאחדים לכדור בצק מכסים מתפיחים 20 דקות , חוזרים לשים את הבצק מכסים מתפיחים להכפלת הנפח,
מעצבים מתפיחים ומטגנים את הסופגניות.
סופגניות פרח
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60 גרם כל אחד מכדררים,
את הכדורים משטחים אותם לפיתות די שמנמנות, מניחים במרכז כוס או "כלי אחר" שילחץ על המרכז ויצור במרכז גומה, עושים מסביב לגומה חתכים.
כ 6-8 חתכים "צובטים" כל קצה של חתך לשפיץ כך נוצר עלה ממש חוזרים על הפעולה מסביב מתקבל פרח עם גומה במרכז,
מניחים את הפרחים על ניר אפייה, (אין צורך להתפיח שוב הרבה זמן מספר דקות מספיק בהחלט או עד שהשמן מתחמם.)
מחממם שמן עמוק לחום בינוני (160 מעלות) ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב קלות
מרכז הסופגנייה נשאר לבן ולא מזהיב וזה בסדר גמור, זה בעצם הפס הלבן שלנו
מוציאים לנייר סופג ממלאים במרכז מה שמתחשק, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
Comments